Укр Рус
8 жовтня, 13:55
3

Чому не варто замовляти їжу на борту літака: стюардеса розкрила справжню причину

Основні тези
  • Стюардеса Селіна Беддінг рекомендує уникати їжі на борту літака через високий вміст солі та цукру, які додають для покращення смаку.
  • Вона радить обирати овочеві чи фруктові салати та пити багато води, уникаючи води з вбиралень літака.

Літак з погляду пасажирів та з погляду бортпровідників – це два різних світи. Члени екіпажу володіють знаннями, які часто вислизають від мандрівників.

Зокрема, коли мова йде про тонкощі бортового харчування. Стюардеса Селіна Беддінг закликала пасажирів уникати їжі в літаках, пише 24 Канал з посиланням на Daily Mail

Читайте також Замовляти одну порцію на двох у ресторанах різних країн – "норм чи стрьом"

Чому краще уникати їжі на борту літака?

Стюардеса підкреслила ризики для здоров'я, пов'язані з типовим харчуванням під час польоту. Річ у тім, що часто їжа на борту літака містить високий вміст солі та цукру.

Через тиск у салоні літака ми втрачаємо близько 30% смакових рецепторів. Тому компанії, які готують їжу для авіакомпаній, додають до неї набагато більше солі, щоб вона мала приємний смак на висоті 40 000 футів, 
– пояснила стюардеса.

Тим, хто шукає більш здорову їжу під час польоту, вона рекомендує вибрати овочевий або фруктовий салат. 

Крім того, стюардеса наголосила на важливості дотримання водного режиму, порадивши пасажирам пити багато води до, під час та після польоту. Однак, застерегла від вживання водопровідної води з туалету літака, називаючи її непридатною для вживання.

Куди діваються відходи з туалету літака?

Багато авіапасажирів не знають про процес, який відбувається після того, як вони натискають кнопку змиву в туалеті літака. Всупереч поширеній думці, відходи не викидаються в атмосферу, щоб "згоріти" до землі. 

Згідно з інформацією Quora, реальність зовсім інша. Відходи з туалету літака збираються у спеціальному відсіку всередині літака за допомогою вакуумної системи. Після приземлення спеціалізовані транспортні засоби вивозять відходи до каналізаційної системи аеропорту.

Що ще треба знати про авіаподорожі?

Часті питання

Чому стюардеса радить уникати їжі на борту літака?

Селіна Беддінг радить уникати їжі на борту літака через високий вміст солі та цукру в ній. Через тиск у салоні літака ми втрачаємо близько 30% смакових рецепторів, тому компанії додають більше солі, щоб їжа мала приємний смак на висоті 40 000 футів.

Яку їжу на борту літака рекомендує стюардесу?

Стюардеса рекомендує вибирати овочеві або фруктові салати для тих, хто шукає більш здорову їжу під час польоту.