Більшість готелів пропонують лише сніданок, а далі відпочивальникам доводиться думати, куди їм піти поїсти. 24 Канал розповідає, скільки грошей доведеться витратити на відвідування місцевого ресторану.
Цікаво Під які пісні знімати тіктоки в Карпатах: добірка атмосферних треків
Які ціни на страви в ресторанах Буковелю?
У ресторані "Вугільна шафа", що розташований в Поляниці, тобто за межами гірськолижного комплексу, пропонують страви на різний смак і гаманець. Це і холодні закуски, і гарніри та салати до м'яса, і десерти. У липні 2025 року ціни такі:
- салат із телятини — 369 гривень;
- бульйон – 210 гривень;
- бограч – 295 гривень;
- банош карпатський зі шкварками та бринзою – 255 гривень;
- шашлик курячий – 185 гривень за 100 грамів;
- шашлик свинячий – 210 гривень за 100 грамів;
- узвар – 44 гривні за 250 мілілітрів.
- лимонад апельсиновий – 146 гривень за 400 мілілітрів.
Страви в закладі / Фото Google Maps
Поїсти в закладі, що розташований у межах курорту, дорожче. Наприклад, ціни у ресторані Kolyba станом на липень такі:
- салат овочевий з бринзою – 285 гривень;
- борщ на ребрах – 295 гривень;
- бограч – 335 гривень;
- банош з бринзою та шкварками – 365 гривень;
- деруни з грибним соусом – 410 гривень;
- шашлик курячий – 255 гривень за 100 грамів;
- узвар – 75 гривень за 250 мілілітрів.
У "Грибовій хаті", що є одним із найпопулярніших ресторанів поблизу Буковеля, ціни ще вищі. Щоправда, там пропонують цікаві фірмові страви, і він розташований близько до гірськолижного курорту. Ціни у липні такі:
- салатка з качиною ніжкою – 397 гривень;
- банош з білими грибами – 382 гривні;
- карпатські гриби з галушками – 437 гривень;
- голубці – 429 гривень;
- карпатська форель – 296 гривень за 100 грамів;
- шашлик курячий – 238 гривень за 100 грамів;
- шашлик свинячий – 246 гривень;
- ягідний узвар – 94 гривні за 400 мілілітрів.
Отже, обід у закладах Буковелю на двох обійдеться щонайменше в 1,3 – 1,5 тисячі гривень без десертів.



