Більшість готелів пропонують лише сніданок, а далі відпочивальникам доводиться думати, куди їм піти поїсти. 24 Канал розповідає, скільки грошей доведеться витратити на відвідування місцевого ресторану.

Цікаво Під які пісні знімати тіктоки в Карпатах: добірка атмосферних треків

Які ціни на страви в ресторанах Буковелю?

У ресторані "Вугільна шафа", що розташований в Поляниці, тобто за межами гірськолижного комплексу, пропонують страви на різний смак і гаманець. Це і холодні закуски, і гарніри та салати до м'яса, і десерти. У липні 2025 року ціни такі:

  • салат із телятини — 369 гривень;
  • бульйон – 210 гривень;
  • бограч – 295 гривень;
  • банош карпатський зі шкварками та бринзою – 255 гривень;
  • шашлик курячий – 185 гривень за 100 грамів;
  • шашлик свинячий – 210 гривень за 100 грамів;
  • узвар – 44 гривні за 250 мілілітрів.
  • лимонад апельсиновий – 146 гривень за 400 мілілітрів.


Страви в закладі / Фото Google Maps

Поїсти в закладі, що розташований у межах курорту, дорожче. Наприклад, ціни у ресторані Kolyba станом на липень такі:

  • салат овочевий з бринзою – 285 гривень;
  • борщ на ребрах – 295 гривень;
  • бограч – 335 гривень;
  • банош з бринзою та шкварками – 365 гривень;
  • деруни з грибним соусом – 410 гривень;
  • шашлик курячий – 255 гривень за 100 грамів;
  • узвар – 75 гривень за 250 мілілітрів.

У "Грибовій хаті", що є одним із найпопулярніших ресторанів поблизу Буковеля, ціни ще вищі. Щоправда, там пропонують цікаві фірмові страви, і він розташований близько до гірськолижного курорту. Ціни у липні такі:

  • салатка з качиною ніжкою – 397 гривень;
  • банош з білими грибами – 382 гривні;
  • карпатські гриби з галушками – 437 гривень;
  • голубці – 429 гривень;
  • карпатська форель – 296 гривень за 100 грамів;
  • шашлик курячий – 238 гривень за 100 грамів;
  • шашлик свинячий – 246 гривень;
  • ягідний узвар – 94 гривні за 400 мілілітрів.

Отже, обід у закладах Буковелю на двох обійдеться щонайменше в 1,3 – 1,5 тисячі гривень без десертів.