Топ із топів за смаками: гід назвав страви, які слід обов'язково скуштувати у Римі
- Римський гід рекомендує скуштувати у Римі кілька страв.
- Це, до прикладу, карбонара, Cacio e pepe, Saltimbocca alla Romana та інші.
Рим – це не тільки історичний центр Італії, а й столиця гастрономії світового рівня. Звісно, там є унікальні страви, які обов'язково варто скуштувати під час відвідування міста.
Римський гід guideromeua, знайомий з найкращими кулінарними традиціями Риму, порадив у тіктоці звернути увагу на певну низку страв. І 24 Канал розповість про них докладніше.
Дивіться також Не Рим, і не Мілан: де дешево відпочити в Італії
Який топ італійських страв у Римі варто скуштувати кожному мандрівнику?
Ці страви відбиваються багатство і простоту римської кухні, яка акцентує на якісних інгредієнтах і традиціях. І їх від серця радять римські гіди любителям гастротуризму.
Карбонара. Відома всьому світу страва – паста з мінімуму інгредієнтів, ураховуючи свинячу грудинку (панчетта, гуанчіале або бекон), яйця, сир Пекоріно Романо та чорний перець. А особливий соус робить цю страву дивовижно ніжною й ароматною.
Цікавий факт: як зазначає портал EatingEurope, карбонара, власне, походить – найімовірніше – з Риму. Її часто пов’язують зі звільненням міста у 1944 році – мовляв, солдати зі США приносили свої бекон і яйця в італійські ресторани, щоб додати трохи смаку обмеженим через війну рецептам.
Наступна страва – Cacio e pepe, буквально означає "сир і перець". Вона є справжнім символом простої, але водночас витонченої римської пасти. Разом з Fettuccine con funghi porcini – пастою з лісовими боровиками, та Fettuccine con tartufo – з трюфелями, ця трійка відзначає локальні інгредієнти та сезонність.
Ось 7 страв, які ви мусите спробувати у Римі: дивіться відео guideromeua
Не менш популярною є Saltimbocca alla Romana. Це ніжний шніцель із телятини, прошутто і шавлії, що смажать у вершковому маслі й білому вині. Ця страва має поетичну назву, яка перекладається як "стрибок у рот", що підкреслює її неперевершений смак.
Окремої уваги заслуговує Carciofo alla giudia – запечений єврейський артишок, який також є кулінарним символом Рима. І завершує список Scaloppina – тонко нарізані шматочки м'яса, зазвичай телятини, тушковані або смажені з додаванням оливок, лимона або вершків, що робить смак надзвичайно ніжним і багатим.
А які ще гастрономічні регіони Італії варто відвідати?
Звісно, це Тоскана – відома ідеальним поєднанням простоти і якості. Тут виникла традиція готувати фірмові страви, як-от біфштекс "Фіорентина", з використанням місцевих оливок, м’яса, сирів і вин.
А ще Неаполь – батьківщина піци, де місцеві вміють готувати найкращу Маргариту з томатами сан-марцано і сиром моцарела ді буфала. Кухня Неаполя знана простими, але насиченими смаками.
Часті питання
Які страви рекомендує скуштувати у Римі римський гід?
Римський гід радить скуштувати у Римі карбонару, Cacio e pepe, Fettuccine con funghi porcini, Fettuccine con tartufo, Saltimbocca alla Romana, Carciofo alla giudia та Scaloppina.
Які інші гастрономічні регіони Італії варто відвідати, окрім Риму?
Окрім Риму, варто відвідати Тоскану, відому своїми простими та якісними стравами, такими як біфштекс "Фіорентина", та Неаполь – батьківщину піци, відому піцою Маргарита і не тільки.